Gdpr

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΌΡΡΗΤΟΥ

Ποιοί είμαστε

Η διεύθυνση της σελίδας είναι: https://www.sunsoft.gr. Η εταιρεία μας “SUNSOFT” η οποία εδρεύει στην Αθήνα επί της οδού Μάχης Αναλάτου 103, τ.κ. 11745 καταβάλει συστηματική προσπάθεια προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης με την μέχρι σήμερα κείμενη νομοθεσία (ΓΚΠΔ ΕΕ 679/2016 και Ν.4624/2019)  που σχετίζεται με την Προστασία των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα των Ευρωπαίων Πολιτών, στον τομέα που δραστηριοποιείται. Δηλώνουμε ότι αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και ότι η αποτελεσματική προστασία και ασφάλεια των δεδομένων σας, αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Η παρούσα Πολιτική θέτει τις βασικές αρχές με τις οποίες η SUNSOFT επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των πελατών, προμηθευτών, εργαζόμενων μας και τρίτων προσώπων.

Ποιά προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και γιατί

Σχόλια

Όταν οι επισκέπτες αφήνουν σχόλια στον ιστότοπο, συλλέγουμε τα δεδομένα που εμφανίζονται στη φόρμα σχολίων όπως επίσης τη διεύθυνση IP του επισκέπτη και τη συμβολοσειρά του χρήστη του προγράμματος περιήγησης ώστε να βοηθήσουμε στην ανίχνευση ανεπιθύμητων μηνυμάτων.

Μια ανωνυμοποιημένη συμβολοσειρά που δημιουργήθηκε από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (επίσης αποκαλούμενη “hash”) ενδέχεται να παρασχεθεί στην υπηρεσία Gravatar για να δει αν τη χρησιμοποιείτε. Η πολιτική απορρήτου της υπηρεσίας Gravatar διατίθεται εδώ: https://automattic.com/privacy/. Μετά την έγκριση του σχολίου σας, η εικόνα του προφίλ σας είναι ορατή στο κοινό μέσα στο πλαίσιο του σχολίου σας.

Πολυμέσα

Εάν μεταφορτώνετε εικόνες στον ιστότοπο, θα πρέπει να αποφύγετε τη μεταφόρτωση εικόνων με ενσωματωμένα δεδομένα τοποθεσίας (EXIF GPS). Οι επισκέπτες του ιστότοπου μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εξαγωγή οποιωνδήποτε δεδομένων τοποθεσίας από εικόνες στον ιστότοπο.

Φόρμες Επικοινωνίας

Cookies

Αν αφήσετε ένα σχόλιο στον ιστότοπό μας, μπορείτε να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το όνομα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον ιστότοπό σας σε cookies. Αυτά είναι για την δική σας ευκολία, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας πάλι όταν αφήσετε ένα άλλο σχόλιο. Αυτά τα cookies θα διαρκέσουν για ένα έτος.

Αν έχετε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε στον ιστότοπο, θα δημιουργήσουμε ένα προσωρινό cookie για να προσδιορίσουμε αν ο φυλλομετρητής σας δέχεται cookies. Το cookie δεν περιέχει προσωπικές πληροφορίες και θα διαγράφει μόλις κλείσετε τον φυλλομετρητή σας.

Όταν συνδεθείτε, θα δημιουργήσουμε επίσης διάφορα cookies για να αποθηκεύσετε τις πληροφορίες σύνδεσης και τις επιλογές οθόνης. Τα cookie εισόδου διαρκούν για δύο ημέρες και τα cookie επιλογών οθόνης διαρκούν για ένα χρόνο. Αν επιλέξετε “Να με θυμάσαι”, η σύνδεσή σας θα παραμείνει για δύο εβδομάδες. Αν αποσυνδεθείτε από το λογαριασμό σας, τα cookie σύνδεσης θα καταργηθούν.

Εάν επεξεργαστείτε ή δημοσιεύσετε ένα άρθρο, ένα επιπλέον cookie θα αποθηκευτεί στο πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό το cookie δεν περιλαμβάνει προσωπικά δεδομένα και υποδεικνύει απλώς το post ID του άρθρου που μόλις επεξεργαστήκατε.  Λήγει μετά από 1 ημέρα.

Ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους

Τα άρθρα σε αυτόν τον ιστότοπο ενδέχεται να περιλαμβάνουν ενσωματωμένο περιεχόμενο (π.χ. βίντεο, εικόνες, άρθρα κ.λπ.). Το ενσωματωμένο περιεχόμενο από άλλους ιστότοπους συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και αν ο επισκέπτης επισκέφθηκε τον άλλο ιστότοπο.

Αυτοί οι ιστότοποι ενδέχεται να συλλέγουν δεδομένα για εσάς, χρησιμοποιούν cookies, ενσωματώνουν επιπλέον παρακολούθηση τρίτου μέρους και να παρακολουθούν την αλληλεπίδρασή σας με αυτό το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης της αλληλεπίδρασής σας με το περιλαμβανόμενο περιεχόμενο, εάν έχετε λογαριασμό και έχετε συνδεθεί στον συγκεκριμένο ιστότοπο.

Αναλυτικά στοιχεία

Με ποιούς μοιραζόμαστε τα δεδομένα σας

Σκοποί επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τα προσωπικά δεδομένα που μας παρέχουν οι εργαζόμενοι, οι πελάτες και προμηθευτές μας και οποιοιδήποτε άλλοι – τρίτοι, τίθενται σε επεξεργασία για τους παρακάτω σκοπούς:

  • για το σκοπό της διάθεσης (πώλησης) των προϊόντων της εταιρείας μας (προγραμμάτων και εφαρμογών πληροφορικής) καθώς και για την παροχή των υπηρεσιών μας (εγκατάστασης, παραμετροποίησης, συντήρησης, αναβάθμισης κ.α.) στους πελάτες μας.
  • για το σκοπό της λήψης υπηρεσιών από συνεργάτες – προμηθευτές μας.
  • για το σκοπό της προβολής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών σε υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες (με τη συμμετοχή μας σε κλαδικές ή εμπορικές εκθέσεις, μέσω του Διαδικτύου κ.α.).
  • για το σκοπό της αναζήτησης, επιλογής και πρόσληψης εργαζομένων για την στελέχωση της εταιρείας μας.
  • για το σκοπό της νόμιμης απασχόλησης, της εκτέλεσης της μισθοδοσίας των εργαζομένων και καταβολής των αμοιβών των συνεργατών της εταιρείας.

Η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα είναι τόσο αυτοματοποιημένη όσο και μη αυτοματοποιημένη με τη διατήρηση φυσικού αρχείου.

Κατηγορίες προσωπικών δεδομένων που συλλέγουμε

Για την εξυπηρέτηση των ανωτέρω σκοπών επεξεργασίας η εταιρεία μας μπορεί να συλλέγει και να τηρεί προς επεξεργασία τα παρακάτω προσωπικά δεδομένα, ανά κατηγορία:

  • για το σκοπό της διάθεσης (πώλησης) των προϊόντων της εταιρείας μας (προγραμμάτων και εφαρμογών πληροφορικής) καθώς και για την παροχή των υπηρεσιών μας (εγκατάστασης, παραμετροποίησης, συντήρησης, αναβάθμισης κ.α.) στους πελάτες μας, συλλέγουμε και τηρούμε προς επεξεργασία: επωνυμία ή το ονοματεπώνυμο, έδρα, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό, τηλέφωνο κινητό, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Δ.Ο.Υ., στοιχεία πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, ηλεκτρονικές διευθύνσεις προσώπων υπεύθυνων για επικοινωνία και εκπλήρωση της εμπορικής σύμβασης.

 

  • για το σκοπό της λήψης υπηρεσιών από συνεργάτες – προμηθευτές μας συλλέγουμε και τηρούμε προς επεξεργασία: επωνυμία ή το ονοματεπώνυμο, έδρα, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό, τηλέφωνο κινητό, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), Δ.Ο.Υ., στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, ηλεκτρονικές διευθύνσεις προσώπων υπεύθυνων για επικοινωνία και εκπλήρωση της εμπορικής σύμβασης.

 

  • για το σκοπό της προβολής και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών σε υφιστάμενους και δυνητικούς πελάτες, συλλέγουμε και τηρούμε προς επεξεργασία: ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, επαγγελματική ιδιότητα, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

 

  • για το σκοπό της αναζήτησης, επιλογής και πρόσληψης εργαζομένων για την στελέχωση της εταιρείας μας, συλλέγουμε και τηρούμε προς επεξεργασία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οικογενειακή κατάσταση, σπουδές, μορφωτικό επίπεδο, επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση, προϋπηρεσία, στοιχεία προσωπικής συνέντευξης, βιογραφικό και τυχόν συστατικές επιστολές.

 

  • για το σκοπό της νόμιμης απασχόλησης, της εκτέλεσης της μισθοδοσίας των εργαζομένων και καταβολής των αμοιβών των συνεργατών της εταιρείας, συλλέγουμε και τηρούμε προς επεξεργασία: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, μητρώνυμο, αριθμός δελτίου ταυτότητας, διεύθυνση, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, οικογενειακή κατάσταση, σπουδές, μορφωτικό επίπεδο, επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση, προϋπηρεσία, ΑΜΚΑ και στοιχεία κοινωνικής ασφάλισης, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., ημερομηνία πρόσληψης, μισθό, αμοιβές και επιδόματα, στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού, στοιχεία της κατάστασης της υγείας των εργαζομένων αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις ασθένειας, για τον υπολογισμό των νόμιμων αδειών κλπ.

Δικαιώματα των Υποκειμένων των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Μπορείτε να ασκήσετε τα κατωτέρω δικαιώματά σας σύμφωνα και εντός των ορίων που τίθενται με τις ειδικότερες προβλέψεις του ΓΚΠΔ ΕΕ 679/2016:   Το δικαίωμα πρόσβασης στα Δεδομένα Προσωπικού σας Χαρακτήρα. Έχετε το δικαίωμα οποίο να ενημερωθείτε από την εταιρεία μας, για το είδος των προσωπικών σας δεδομένων που τηρεί, καθώς και της επεξεργασίας που υφίστανται.   Το δικαίωμα διόρθωσης και διαγραφής (το δικαίωμα στη λήθη). Έχετε το δικαίωμα διόρθωσης τυχόν ανακριβών στοιχείων σας και το δικαίωμα διαγραφής των δεδομένων σας σε περίπτωση που υπάρχει έννομο συμφέρον για τη διαγραφή αυτή (άρθρα 16-17 του Κανονισμού 679/2016), με την ρητή επιφύλαξη τυχόν υπέρτερου συμφέροντος της εταιρείας ή νόμιμης υποχρέωσης διατήρησης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας. Έχετε το δικαίωμα σας να ζητήσετε την αναστολή ή και τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων σας όταν έχετε έννομο συμφέρον γι’ αυτό όπως προβλέπεται από το άρθρο 18 του Κανονισμού 679/2016.   Το δικαίωμα φορητότητας. Έχετε το δικαίωμα σας να λάβετε τα δεδομένα που σας αφορούν σε εύκολο στη χρήση και ευρέως χρησιμοποιούμενο αποθηκευτικό, ηλεκτρονικό μέσο και το δικαίωμά να ζητήσετε να διαβιβασθούν τα εν λόγω δεδομένα και σε άλλους υπευθύνους επεξεργασίας (άρθρο 20 του Κανονισμού 679/2016).   Το δικαίωμα εναντίωσης. Έχετε το δικαίωμά να εναντιωθείτε στην επεξεργασία των δεδομένων σας όταν υπάρχει έννομο συμφέρον σύμφωνα με τους όρους και προβλέψεις του άρθρου 21 του Κανονισμού 679/2016, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος σας για εναντίωση στην τυχόν αυτοματοποιημένη επεξεργασία των δεδομένων σας και στην επεξεργασία αυτών για τυχόν σκοπούς εμπορικής προώθησης.   Το δικαίωμα ανάκλησης της συναίνεσής. Έχετε το δικαίωμα να ανακαλέσετε τη συναίνεση που έχετε παραχωρήσει προς την εταιρεία μας σας εντός των ορίων και προβλέψεων της νομοθεσίας.   Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην αρμόδια εποπτική αρχή. Μπορείτε να προβείτε καταγγελία στην ΑΠΔΠΧ εάν πιστεύετε ότι τα δεδομένα σας έχουν τύχει παράνομης επεξεργασίας από την εταιρεία μας.   Τα ανωτέρω δικαιώματα μπορείτε να ασκήσετε συμπληρώνοντας το έντυπο: «Φόρμα Άσκησης Δικαιωμάτων των Υποκειμένων» και να το αποστείλετε στην εταιρεία μας με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: SUNSOFT Μάχης Αναλάτου 103, Αθήνα 117 45
  • Μέσω Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου στη διεύθυνση: gdpr@sunsoft.gr .

Το σχετικό έντυπο μπορείτε να βρείτε από τη Γραμματεία της εταιρείας μας, κατόπιν σχετικού σας προφορικού αιτήματος. Δεν θα χρειαστεί να καταβάλλετε τέλη για να έχετε πρόσβαση στα δεδομένα προσωπικού σας χαρακτήρα ή για να ασκήσετε τα ως άνω δικαιώματά σας. Ωστόσο, ενδέχεται να σας επιβάλουμε ένα εύλογο τέλος στην περίπτωση που το αίτημά σας είναι προδήλως αβάσιμο ή υπερβολικό, ιδίως λόγω του επαναλαμβανόμενου χαρακτήρα του. Επίσης, σε μία τέτοια περίπτωση ενδέχεται να αρνηθούμε να απαντήσουμε στο εν λόγω αίτημά σας. Η εταιρεία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκρίνεται στα ως άνω αιτήματά σας εντός ενός (1) μηνός από την υποβολή τους. Σε κάθε περίπτωση, αν λόγω της πολυπλοκότητας ή του όγκου των αιτημάτων σας απαιτηθεί μεγαλύτερος χρόνος θα σας ενημερώσουμε σχετικώς.

 Η Συγκατάθεση, ως νομική βάση της επεξεργασίας

Όταν η συλλογή προσωπικών δεδομένων έχει ως νομική βάση τη συγκατάθεση του υποκειμένου των δεδομένων, η SUNSOFT είναι υπεύθυνη να εξασφαλίσει ότι τα υποκείμενα των δεδομένων παρέχουν τη συγκατάθεσή τους ελεύθερα, με θετική ενέργεια, ρητά και εν πλήρει επιγνώσει του περιεχομένου του κειμένου στο οποίο συγκατατίθενται. Επίσης σεβόμενη τον Κανονισμό, η εταιρεία μας παρέχει στα υποκείμενα των δεδομένων τη δυνατότητα να ανακαλέσουν οποιαδήποτε στιγμή τη συγκατάθεσή τους. Σε περίπτωση δε που η SUNSOFT επιθυμεί να επεξεργαστεί συλλεχθέντα προσωπικά δεδομένα για άλλο σκοπό, πρέπει να αναζητήσει τη συγκατάθεση των υποκειμένων των δεδομένων με ρητό και συγκεκριμένο έγγραφο τρόπο. Οποιαδήποτε τέτοια αίτηση πρέπει να περιέχει τον αρχικό σκοπό για τον οποίο συλλέχθηκαν τα δεδομένα, καθώς επίσης και το νέο ή πρόσθετο σκοπό(ους).

Βασικές αρχές & μέτρα που εφαρμόζουμε κατά την Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Η SUNSOFT ως υπεύθυνος επεξεργασίας τηρεί απαρέγκλιτα τις αρχές προστασίας δεδομένων που ορίζονται στο άρθρο 5 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ ΕΕ 679/2016) και παρατίθενται με συντομία:

Νομιμότητα, Αντικειμενικότητα και Διαφάνεια

Η SUNSOFT επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα νόμιμα, αντικειμενικά και με διαφάνεια απέναντι στα υποκείμενα των δεδομένων.

Περιορισμός των Σκοπών Επεξεργασίας

Τα προσωπικά δεδομένα συλλέγονται μόνο για ειδικούς, ρητούς και νόμιμους σκοπούς και δεν υφίστανται επεξεργασία για κανέναν άλλο σκοπό, πέραν των αναφερομένων στην παράγραφο 2 της παρούσας Πολιτικής.

Ελαχιστοποίηση των δεδομένων

Η SUNSOFT συλλέγει και τηρεί μόνο τα προσωπικά δεδομένα των υποκειμένων που αναφέρονται στην παράγραφο 3 της παρούσας Πολιτικής και μεριμνά ώστε η τήρησή τους να περιορίζεται σε ό,τι είναι απολύτως απαραίτητο σε σχέση με τους σκοπούς επεξεργασίας. Παράλληλα, εφαρμόζει τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προκειμένου να επιτευχθούν οι ανωτέρω στόχοι.

Ακρίβεια

Τα προσωπικά δεδομένα που διατηρεί η SUNOSOFT είναι ακριβή και επικαιροποιημένα. Λαμβάνουν δε χώρα ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα προσωπικά δεδομένα που είναι ανακριβή, σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους υφίστανται η επεξεργασία, διαγράφονται ή διορθώνονται σε εύλογο χρόνο και με κάθε πρόσφορο και έγκυρο τρόπο.

 Περιορισμός της Περιόδου Αποθήκευσης

Τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται για χρόνο όχι μεγαλύτερο από αυτόν που είναι απαραίτητος για τους σκοπούς για τους οποίους η SUNSOFT τα επεξεργάζεται. Ενδεικτικά αναφέρουμε συνθήκες και προϋποθέσεις καθορισμού του χρόνου τήρησης των προσωπικών δεδομένων όπως είναι: η ικανοποίηση νομικών, λογιστικών ή φορολογικών – ενημερωτικών απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και για την τυχόν εκπλήρωση καθηκόντων που εκτελούνται προς το δημόσιο συμφέρον, ή όπου μπορεί να είναι απαραίτητο για την προστασία και διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων της εταιρείας σε σχέση με πιθανή ευθύνη που σχετίζεται με την παροχή των υπηρεσιών μας. Σε ορισμένες περιπτώσεις ενδέχεται να προβούμε σσε τεχνικά μέτρα ανωνυμοποίησης των προσωπικών δεδομένων, ώστε να μην μπορούν πλέον να συσχετιστούν με εσάς και να μην είναι δυνατή η ταυτοποίησή σας, για την εξυπηρέτηση στατιστικών σκοπών οπότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες για αόριστο χρόνο χωρίς άλλη ειδοποίηση προς εσάς.

Ακεραιότητα και Εμπιστευτικότητα

Λαμβάνοντας υπόψη το τεχνολογικό επίπεδο και άλλα διαθέσιμα μέτρα ασφαλείας, το κόστος εφαρμογής, καθώς και την πιθανότητα και σοβαρότητα των κινδύνων για τα προσωπικά δεδομένα, η εταιρεία μας  χρησιμοποιεί κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα για την επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων, με τρόπο που εγγυάται την ενδεδειγμένη ασφάλεια των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και την προστασία τους απέναντι σε τυχαία καταστροφή, απώλεια, φθορά, μη εξουσιοδοτημένη ή παράνομη επεξεργασία τους.

Λογοδοσία

H SUNSOFT φέρει την ευθύνη και είναι σε θέση να αποδείξει τη συμμόρφωση με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων στην αρμόδια Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Αποδέκτες των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δύνανται να τύχουν επεξεργασίας από φυσικά ή/και νομικά πρόσωπα, εγκατεστημένα εντός ή/και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία δρουν στο όνομα και για λογαριασμό της εταιρείας βάσει συγκεκριμένων συμβατικών υποχρεώσεων. Περαιτέρω, η διαβίβαση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα γίνεται μόνο στο πλαίσιο συμμόρφωσης με νομικές υποχρεώσεις, στο πλαίσιο εκτέλεσης διαταγής δημοσίων αρχών και στο πλαίσιο άσκησης από την εταιρεία δικαιωμάτων της ενώπιον δικαστικών και διοικητικών αρχών.

Διαβίβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στο πλαίσιο των συμβατικών μας υποχρεώσεων, η εταιρεία μπορεί να διαβιβάζει και κοινολογεί τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ρητώς συμπεριλαμβανομένης της αποθήκευσης αυτών σε βάσεις δεδομένων τις οποίες διαχειρίζονται οντότητες οι οποίες δρουν για λογαριασμό της εταιρείας. Η διαχείριση των βάσεων δεδομένων και η επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα θα γίνεται πάντοτε στο πλαίσιο των σκοπών επεξεργασίας που αναφέρονται στην παράγραφο 2 της παρούσας Πολιτικής και σύμφωνα με το εφαρμοστέο δίκαιο για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας των δεδομένων

Ο Υπεύθυνος Επεξεργασίας είναι η εταιρεία SUNSOFT.

Τροποποιήσεις – Επικαιροποίηση

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δύναται να τροποποιηθεί ακολουθώντας τις μεταβολές στην κείμενη νομοθεσία, ή και ενσωματώνοντας νεότερες αρχές και οδηγίες συμμόρφωσης με τον ΓΚΠΔ ΕΕ 679/2016, όπως ανακοινώνονται επίσημα από Την ΑΠΔΠΧ στη χώρα μας. Παρακαλούμε να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Εταιρείας μας και ειδικά προτού προβείτε σε παροχή τυχόν νέων προσωπικών δεδομένων, για τυχόν μεταβολές.

Επικοινωνία

Αν αφού ενημερωθήκατε για την πολιτική μας, έχετε οποιαδήποτε απορία ή χρειάζεστε οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων από την εταιρεία μας, παρακαλούμε αποστείλετε το μήνυμά σας σας στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση gdpr@sunsoft.gr και εμείς θα χαρούμε να σας απαντήσουμε.

Για πόσο καιρό διατηρούμε τα δεδομένα σας

Εάν αφήσετε ένα σχόλιο, το σχόλιο και τα μεταδεδομένα του διατηρούνται επ’ αόριστον. Αυτό γίνεται ώστε να μπορούμε να αναγνωρίζουμε και να εγκρίνουμε αυτόματα τα σχόλια που ακολουθούν, αντί να τα κρατάμε σε ουρά συντονισμού.

Για χρήστες που εγγράφονται στον ιστότοπο μας, αποθηκεύουμε επίσης τα προσωπικά δεδομένα που καταχωρούν στο προφίλ χρήστη τους. Όλοι οι χρήστες μπορούν να βλέπουν, να επεξεργάζονται ή να διαγράφουν τα προσωπικά δεδομένα τους ανά πάσα στιγμή (εκτός από το να μπορούν να αλλάξουν το όνομα χρήστη τους). Οι διαχειριστές του παρόντος ιστότοπου μπορεί επίσης να βλέπουν και να επεξεργάζονται αυτές τις πληροφορίες.

Ποια δικαιώματα έχετε στα δεδομένα σας

Εάν έχετε λογαριασμό σε αυτόν τον ιστότοπο ή έχετε αφήσει σχόλια, μπορείτε να ζητήσετε να λάβετε ένα εξαγόμενο αρχείο των προσωπικών δεδομένων που διατηρούμε για εσάς, συμπεριλαμβανομένων τυχόν δεδομένων που έχετε παράσχει σε εμάς. Μπορείτε επίσης να αιτηθείτε να διαγράψουμε τα προσωπικά δεδομένα που διατηρούμε για εσάς. Αυτό δεν περιλαμβάνει δεδομένα που είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε για διοικητικούς, νομικούς ή λόγους ασφαλείας.

Που θα σταλούν τα δεδομένα σας

Τα σχόλια επισκεπτών ενδέχεται να ελέγχονται μέσω ενός αυτοματοποιημένου συστήματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Τα στοιχεία επικοινωνίας σας

Επιπλέον πληροφορίες

Πως προστατεύουμε τα στοιχεία σας

Τι διαδικασίες έχουμε υιοθετήσει για την παραβίαση δεδομένων

Από ποιους τρίτους λαμβάνουμε δεδομένα

Σε τι αυτόματη λήψη απόφασης και/ή δημιουργία προφίλ προβαίνουμε με τα δεδομένα των χρηστών

Απαιτήσεις δημοσιοποίησης κανονιστικών ρυθμίσεων

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

 

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ

  1. Ο παρών δικτυακός τόπος δημιουργήθηκε από την εταιρεία μας SUNSOFT (ιδιοκτήτες), προκειμένου να προσφέρει πληροφορίες και υπηρεσίες στους επισκέπτες. Η χρήση του διέπεται από τους παρόντες όρους και προϋποθέσεις, τους οποίους οι επισκέπτες καλούνται να διαβάσουν προσεκτικά και να συμμορφώνονται με αυτούς. Οπωσδήποτε, η παραμονή του επισκέπτη στις σελίδες του παρόντος δικτυακού τόπου καθώς και η αξιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται μέσα από αυτές τις σελίδες συνεπάγεται ανεπιφύλακτη αποδοχή των παρόντων όρων και προϋποθέσεων.

 

  1. Οι ανήλικοι απαγορεύεται να επισκέπτονται τις ιστοσελίδες του παρόντος δικτυακού τόπου, καθότι σύμφωνα με το νόμο αυτές απευθύνονται αποκλειστικά σε ενήλικες. Αν ανήλικοι αυτοβούλως επισκεφθούν ιστοσελίδες ή κάνουν χρήση υπηρεσιών προσβάσιμων μέσα από τις σελίδες του παρόντος δικτυακού τόπου, οι οποίες είναι δυνατόν να θεωρηθούν ακατάλληλες ή επιβλαβείς γι’ αυτούς, οι διαχειριστές του παρόντος δικτυακού τόπου δε φέρουν ουδεμία ευθύνη.

 

  1. Οι παρόντες όροι και προϋποθέσεις είναι πιθανό ότι θα τροποποιηθούν στο μέλλον χωρίς προειδοποίηση. Εν΄ τούτοις, η παρούσα σελίδα πάντα θα αναφέρει τους τρέχοντες όρους και τις τρέχουσες προϋποθέσεις για τη χρήση αυτού του δικτυακού τόπου.

 

  1. Ο παρόν δικτυακός τόπος χρησιμοποιείται «ως έχει», χωρίς τη δυνατότητα τροποποιήσεων ή άλλων παρεμβάσεων από μη-πιστοποιημένους επισκέπτες.

 

  1. Ο παρόν δικτυακός τόπος είναι πιθανόν να παραπέμπει μέσω “συνδέσμων”, hyperlinks ή διαφημιστικών banners σε άλλες ιστοσελίδες, οι πάροχοι των οποίων έχουν και την πλήρη (αστική και ποινική) ευθύνη για την ασφάλεια, το σύννομο και την εγκυρότητα του περιεχομένου των ιστοσελίδων και υπηρεσιών τους, αποκλειομένης κάθε ευθύνης της ιδιοκτήτριας εταιρείας του παρόντος δικτυακού τόπου, όπως ενδεικτικά ευθύνης περί δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας ή οποιουδήποτε δικαιώματος τρίτου. Ως εκ τούτου οι επισκέπτες υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους όρους χρήσης των ιστοσελίδων αυτών και να απευθύνονται απευθείας στους παρόχους αυτών για οτιδήποτε προκύψει από την επίσκεψη ή/και χρήση αυτών.

 

  1. Εκτός συγκεκριμένων δικαιωμάτων τρίτων (πνευματικά και άλλα), όλο το περιεχόμενο που κάθε φορά περιέχεται στον παρόντα δικτυακό τόπο (ενδεικτικά: σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φωτογραφίες, κείμενα και όλα εν γένει τα αρχεία), αποτελεί πνευματική εμπορική και βιομηχανική ιδιοκτησία της εταιρείας μας και προστατεύεται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού, κοινοτικού και διεθνούς δικαίου. Το περιεχόμενο αυτό δεν δύναται να αποτελέσει εν όλο ή εν μέρει αντικείμενο εμπορίου, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής, αναμετάδοσης, ή να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί με οποιονδήποτε τρόπο από οποιονδήποτε xρήστη.

 

  1. Οι επισκέπτες αποδέχονται, συμφωνούν και συνομολογούν ότι θα κάνουν σύννομη και πρόσφορη χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου, υποκείμενοι εκτός των άλλων και στη νομοθεσία που αφορά την μετάδοση δεδομένων από την Ελλάδα προς κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τρίτες χώρες. Ως εκ τούτου, οι επισκέπτες ενδεικτικά και όχι περιοριστικά συμφωνούν ότι δεν θα κάνουν χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου για:
  • Να προξενήσουν βλάβη σε ανήλικο.
  • Να μεταδώσουν ή να αποκτήσουν πρόσβαση σε περιεχόμενο που:
    • παραβιάζει οποιαδήποτε δικαιώματα τρίτων (πχ πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας),
    • προσβάλει την προσωπικότητα τρίτων (πχ συκοφαντικό, ρατσιστικό),
    • έρχεται σε αντίθεση με το νόμο και τα χρηστά και συναλλακτικά ήθη,
    • παρενοχλεί με οποιονδήποτε τρόπο την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα τρίτων.
  • Να παραπλανήσουν οποιονδήποτε ως προς την προέλευση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου, να ζημιώσουν, με οποιονδήποτε τρόπο, τη φήμη της εταιρείας μας ή τρίτων, να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του δικτύου τους, να εμποδίσουν οποιονδήποτε επισκέπτη να έχει πρόσβαση στον παρόντα δικτυακό τόπο ή οποιοδήποτε υπηρεσία στεγάζεται στο δίκτυο της εταιρείας μας ή να παρακάμπτουν τον έλεγχο της ταυτότητάς τους από αυτούς.
  • Να εγκαταστήσουν και προωθήσουν, με οποιοδήποτε τρόπο, οποιουδήποτε είδους αυτόκλητη ή μη εξουσιοδοτημένη διαφήμιση ή μη ζητηθέντα από το λήπτη ηλεκτρονικά μηνύματα (spam), συστήματα πυραμίδων και οποιαδήποτε άλλη μορφή ανεπιθύμητης προώθησης περιεχομένου, καθώς και να εγκαταστήσουν και προωθήσουν διαφημίσεις χωρίς την έγγραφη συναίνεση της SUNSOFT.
  • Να εγκαταστήσουν, προωθήσουν ή/και διαθέσουν περιεχόμενο που περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρονικό κώδικα, αρχεία ή προγράμματα σχεδιασμένα να παρεμβληθούν, καταστρέψουν ή περιορίσουν τη λειτουργία οποιουδήποτε λογισμικού ή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ή να εμποδίσουν άλλους επισκέπτες να χρησιμοποιούν τον παρόντα δικτυακό τόπο.

  Σε κάθε περίπτωση παράνομης ή αντίθετης στους παρόντες Όρους χρήσης του παρόντος δικτυακού τόπου, οι επισκέπτες υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους ιδιοκτήτες για κάθε θετική και αποθετική της ζημία. Η μη ενάσκηση από τους δικαιούχους των εκ των παρόντων Όρων δικαιωμάτων τους δεν συνεπάγεται παραίτησή τους από τα δικαιώματά τους αυτά.  

  1. Για την πρόσβαση σε ορισμένες υπηρεσίες ή για τη σύνδεση με ορισμένες ιστοσελίδες, ενδέχεται να ζητηθούν από τους ιδιοκτήτες τα στοιχεία των επισκεπτών με σκοπό την απονομή σχετικού κωδικού (ή κωδικών) πρόσβασης. Τα ανωτέρω στοιχεία, πρέπει να είναι πάντοτε αληθή, ακριβή, έγκυρα και πλήρη. Οι επισκέπτες είναι υπεύθυνοι για όλες τις πράξεις που διενεργούνται με τον κωδικό πρόσβασης και υποχρεούνται να ειδοποιούν άμεσα την ιδιοκτήτρια εταιρεία για οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη χρήση αυτού και για οποιαδήποτε (ακόμα και για ενδεχόμενη) παραβίαση ασφαλείας. Τα στοιχεία αυτά δε γνωστοποιούνται από τους ιδιοκτήτες σε τρίτους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι ιδιοκτήτες δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία τυχόν προκύψει από την αυθαίρετη ή παράνομη χρήση του κωδικού πρόσβασης από τρίτους, λόγω διαρροής του ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο και διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν την καταβολή αποζημίωσης από τον επισκέπτη, σε περίπτωση που υποστούν οποιουδήποτε είδους ζημία από την αυθαίρετη ή παράνομη χρήση του κωδικού πρόσβασης. Οι ιδιοκτήτες δικαιούνται οποτεδήποτε να αρνηθούν την απονομή κωδικού πρόσβασης ή να ακυρώσουν απονεμηθέντα κωδικό ή να τερματίσουν την παροχή των υπηρεσιών αυτών στον επισκέπτη και να αρνηθούν οποιαδήποτε τρέχουσα ή μέλλουσα χρήση του παρόντος δικτυακού τόπου σε περίπτωση παραβίασης των Όρων Χρήσης.

 

  1. Η Εταιρεία σέβεται το απόρρητο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κάθε ατόμου όπως αυτό περιγράφεται στην Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Εταιρείας, την οποία θα βρείτε στον σύνδεσμό http://www.sunsoft.gr/gdpr Οι χρήστες οφείλουν να διαβάζουν την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα πριν κάνουν χρήση του παρόντος ιστοτόπου, προκειμένου να είναι ενήμεροι αναφορικά με την συλλογή και χρήση των προσωπικών τους δεδομένων, το χρόνο διατήρησης αυτών και τα δικαιώματά τους και λοιπές σημαντικές πληροφορίες.

 

  1. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να χρησιμοποιούν session cookies για την αναγνώριση της ταυτότητας του επισκέπτη. Τα session cookies είναι μικρά κομάτια κώδικα που αποθηκεύονται στη μνήμη του υπολογιστή του επισκέπτη, δεν λαμβάνουν γνώση οποιουδήποτε εγγράφου ή αρχείου από τον υπολογιστή του και χρησιμοποιούνται μόνο για τη διευκόλυνση πρόσβασης του επισκέπτη σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και (ενίοτε) για στατιστικούς λόγους, προκειμένου να καθορίζονται οι περιοχές στις οποίες οι υπηρεσίες του παρόντος δικτυακού τόπου είναι χρήσιμες ή δημοφιλείς ή για λόγους marketing. O επισκέπτης μπορεί να ρυθμίσει το διακομιστή του, ώστε να μην λαμβάνει session cookies , είτε συνολικά, είτε κατά περίπτωση. Σε τέτοια περίπτωση ο επισκέπτης δεν θα μπορεί να έχει περαιτέρω πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές.

  Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης και κάθε τροποποίησή τους διέπονται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο. Για κάθε διαφορά που τυχόν προκύψει από την παρούσα σύμβαση αρμόδια ορίζονται τα καθ’ ύλη δικαστήρια των Αθηνών.